Γιατί να επιλέξει κανείς το Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών;

  • Στο Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών ο μαθητής δε χάνεται μέσα στη μάζα, δεν αποτελεί ένα νούμερο στον κατάλογο του εκπαιδευτικού, αλλά έχει ταυτότητα, αποτελεί μια ξεχωριστή οντότητα, την οποία ο εκπαιδευτικός πολύ καλά γνωρίζει.

  • Στα ολιγομελή τμήματα ο καθηγητής προσεγγίζει πολύ αποτελεσματικότερα τον κάθε μαθητή και δομεί μια προσωπική σχέση μαζί του, γεγονός καίριας σημασίας για να καρποφορήσει η διδασκαλία. Αλλά και ο μαθητής, με τη σειρά του, μπορεί να πλησιάσει τον καθηγητή του και να προστρέξει σε αυτόν για πάσης φύσεως θέματα, μαθησιακά ή μη, που τυχόν τον απασχολούν.

  • Οι καθηγητές του σχολείου μας είναι καταρτισμένοι, διαρκώς επιμορφούμενοι και ενθουσιώδεις για το έργο που επιτελούν. Αρκετοί εξ αυτών έχουν και πλούσιο συγγραφικό έργο και κατέχουν μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς τίτλους σπουδών.

  • Το σχολείο μας είναι ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και προσκαλεί διακεκριμένους επιστήμονες από όλα τα πεδία των επιστημών, για να μιλήσουν στους μαθητές μας, με λαμπρά παραδείγματα τους κ.κ. Αρβελέρ, Νανόπουλο, Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο, Γιαννάκου, Κριμιζή, Θεοδοσίου, Σιμόπουλο και Δανέζη.

  • Ακόμα, διοργανώνει, σε ετήσια βάση, επιστημονικές ημερίδες, όπου μετέχουν μαθητές και άλλων σχολείων, λειτουργώντας σαν κυψέλες γνώσης και αποτελώντας πόλο έλξης για την εκπαιδευτική κοινότητα.

  • Οι Ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στις οποίες προσκαλούνται κορυφαίοι επιστήμονες και επαγγελματίες, δίνουν την ευκαιρία στους μαθητές και τις οικογένειές τους να αποκρυσταλλώσουν άποψη για το συνεχώς διαμορφούμενο τοπίο της επαγγελματικής αποκατάστασης.

  • Οι κλασικές θεατρικές παραστάσεις εξοικειώνουν τους μαθητές με την ελληνική και ξένη δραματουργία. Σ’ αυτές λαμβάνουν μέρος οι μαθητές, σε μια μεγάλη πλειοψηφία, ανεξαρτήτως υποκριτικού ταλάντου, μαθαίνοντας να λειτουργούν ομαδικά και τονώνοντας την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή τους.

  • Τα προσομοιωτικά διαγωνίσματα όλων των τάξεων του Λυκείου, σε εβδομαδιαία βάση, εξοικειώνουν τους μαθητές με την ύλη των εξετάσεων και τους βοηθούν να διαχειρίζονται καλύτερα το χρόνο και τη γνώση τους, αποβάλλοντας έτσι το άγχος των τελικών εξετάσεων.

  • Οι πολυήμερες εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό σε πόλεις- κοιτίδες του πολιτισμού και η επαφή με μια διαφορετική κουλτούρα διευρύνουν τους ορίζοντες των μαθητών μας, οι οποίοι θα κληθούν να ζήσουν σε έναν κόσμο πολυπολιτισμικό.