In: Mας επισκέφθηκαν

Ομιλία κ. Μάνου Δανέζη με τίτλο « Στο μυθικό κόσμο των πλανητών» Αστρονομικές παρατηρήσεις με τηλεσκόπια της Αστρονομικής Ένωσης Σπάρτης «Διόσκουροι»

Ο Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής ΕΚΠΑ, κ. Μάνος Δανέζης, επισκέφθηκε το «Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Αθηνών» και μίλησε σε μαθητές και γονείς την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19:00 (Σκοπευτηρίου 17, Κορωπί // www.protipoathinon.edu.gr)
Μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιποί προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ομιλία του κ. Δανέζη με τίτλο «Στο μυθικό κόσμο των πλανητών» και να μυηθούν στη μαγεία της επιστήμης της Αστρονομίας.
Το πλανητικό μας σύστημα είναι μια σφιχταγκαλιασμένη οικογένεια μέσα στην οποία κυριαρχεί και βασιλεύει ο ζωοδότης Ήλιος. Γύρω του στριφογυρίζουν υπάκουα οι εννέα θεοί – πλανήτες, γύρω από τους οποίους στριφογυρίζουν οι δορυφόροι τους. Καθώς ο θεϊκός πλανητικός χορός συνεχίζεται στους αιώνες, οι κομήτες σαν ουράνια πυροτεχνήματα χαράζουν δρόμους λαμπρούς και ανεξερεύνητους. Πόσα μυστήρια, φόβους και ελπίδες κρύβει η ουράνια αυτή οικογένεια ;
Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Δανέζη, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν αστρονομικές παρατηρήσεις με τη βοήθεια των τηλεσκοπίων της Αστρονομικής Ένωσης.