Συμμετοχή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στο συσσίτιο του Ιερού Ναού «Παναγίτσα» Γέρακα

«ΠΡΟΤΥΠΟ» ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ

      Για ακόμη μια φορά, οι μαθητές της Γ’ λυκείου και η Διεύθυνση του Πρότυπου Εκπαιδευτηρίου Αθηνών έδειξαν την ευαισθησία τους απέναντι στους κοινωνικά ευάλωτους συνανθρώπους μας, συμμετέχοντας στο συσσίτιο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Γέρακα «Παναγίτσα», που λειτουργεί υπό τη σκέπη της Ιεράς Μητρόπολης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής.

     Έτσι, τη Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019, 52 μαθητές της Γ’ Λυκείου κατέφθασαν στο σχολείο μας με τα φαγητά που οι ίδιοι είχαν παρασκευάσει στο σπίτι τους, με σκοπό να τα προσφέρουν σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, στο πλαίσιο του συσσιτίου του Ιερού Ναού «Παναγίτσα» που θα επισκέπτονταν.

     Ο συγκεκριμένος ναός, στο πλαίσιο του πολυδιάστατου  φιλανθρωπικού του έργου, προσφέρει, σε καθημερινή βάση, απεριόριστες μερίδες φαγητού σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, χωρίς θρησκευτικές ή φυλετικές διακρίσεις. Η δράση αυτή πραγματοποιείται χάρη στη βοήθεια του Σεβ. Μητροπολίτη κ.κ. Νικολάου, των ενοριτών, πολλών επιχειρήσεων και, κυρίως, την προσφορά των εθελοντριών που ετοιμάζουν αγόγγυστα το φαγητό που, στη συνέχεια, προσφέρουν. Στο αξιέπαινο αυτό έργο θέλησε να σταθεί αρωγός και το σχολείο μας, μεταλαμπαδεύοντας στους μαθητές του το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς, που κρίνεται επιβεβλημένο σε μία εποχή ηθικού μετεωρισμού.

     Οι μαθητές της Γ’ λυκείου, παρά το απαιτητικό τους πρόγραμμα και το άγχος των Πανελλαδικών Εξετάσεων, ήταν ενθουσιασμένοι με τη συγκεκριμένη δράση, γεγονός που φάνηκε από την αθρόα συμμετοχή τους. Φθάνοντας στον χώρο του συσσιτίου, οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση των εθελοντριών, διένειμαν σε μερίδες και προσέφεραν το φαγητό που παρασκεύασαν στους αναξιοπαθούντες αλλά, συνάμα, αξιοπρεπείς συνανθρώπους μας που αγωνίζονται, για να επιβιώσουν. Μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με μερικούς από αυτούς και να αντιληφθούν τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

     Επιστρέφοντας στο σχολείο, οι μαθητές ήταν εμφανώς συγκινημένοι από τις εκδηλώσεις αγάπης των άπορων συνανθρώπων μας, άλλοι εκ των οποίων με λόγια και άλλοι απλά με ένα χαμόγελο εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη τους. Όλα τα παιδιά, μάλιστα, εκδήλωσαν την επιθυμία να πραγματοποιηθούν, και στο μέλλον, αντίστοιχες δράσεις, αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ακόμη ΑΝΘΡΩΠΟΙ.