In: Eκδηλώσεις, Latest News

Αποφοίτηση 2019

 Τελετή αποφοίτησης 2019

Όλοι μας, αναμφίβολα, θυμόμαστε την ημέρα εκείνη που αποφοιτήσαμε από το σχολείο, την ημέρα εκείνη κατά την οποία κλείσαμε, για πάντα, το κεφάλαιο των μαθητικών μας χρόνων, ανοίγοντας ένα δεύτερο σημαντικό κεφάλαιο, αυτό της ενήλικης ζωής. Θέλοντας να γιορτάσουμε όλοι μαζί, γονείς, καθηγητές και φίλοι του σχολείου, τη στιγμή αυτή των τελειοφοίτων της Γ’ λυκείου, συγκεντρωθήκαμε το απόγευμα εκείνο του Σαββάτου, 22 Ιουνίου 2019, στο σχολείο μας, για να θυμηθούμε στιγμές από το παρελθόν, να συζητήσουμε για το λαμπρό μέλλον που ανοίγεται μπροστά τους και να τους συμβουλέψουμε, για μια ακόμα φορά, προτού ξεκινήσει ο καθένας τους να χαράζει τη δική του πορεία.

     Η τελετή αποφοίτησης ξεκίνησε, ως είθισται, με μια θεατρική παράσταση, στην οποία συμμετείχαν μαθητές της Β’ λυκείου. Ο «Ράφτης Κυριών» του Ζωρζ Φεντώ κατάφερε με την πρωτότυπη και έξυπνη πλοκή του να ξεσηκώσει το κοινό, το οποίο διαρκώς χειροκροτούσε και να το παρασύρει στη ραγδαία εξελισσόμενη υπόθεση που αφηγείτο, εμπλουτισμένη από κωμικές συμπτώσεις και λάθη. Μέσα από το κωμικό στοιχείο, ωστόσο, ανεφύετο το μήνυμα ότι, όταν κάποιος στηρίζει τη ζωή του στο ψέμα, αυτό, κάποτε, θα αποκαλυφθεί.

     Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάποια βίντεο με πρωταγωνιστές τους τελειοφοίτους σε στιγμές σχολικών εκδρομών, παραστάσεων ή άλλων δράσεων και να θυμηθούν στιγμές που συνθέτουν το μωσαϊκό των σχολικών αναμνήσεων. Ο κ. Ασλανίδης και η κ. Τσιτούρα, με το απαράμιλλο χιούμορ που τους διακατέχει, παραλλήλισαν την πορεία των μαθητών με αυτή ενός φυτού, τονίζοντας τη ροπή και των δύο προς το φως και την ικανότητα προσαρμογής στις εκάστοτε καταστάσεις. Ακολούθησε η απονομή αναμνηστικών δώρων στους μαθητές της Γ’ λυκείου.

     Η βραδιά είχε πια προχωρήσει και τη σκυτάλη της διασκέδασης ανέλαβε η χορωδία του κ. Σερενέ, που, με τις μελωδικές της μουσικές, «γέμισε» την ψυχή και τον νου όλων με φως και αισιόδοξες εικόνες. Μοναδική στιγμή της βραδιάς ήταν αυτή κατά την οποία ο μαθητής της Γ’ Λυκείου, Καρακαϊδός Σταύρος, μας θύμισε τις ρίζες μας, παίζοντας ρυθμούς γνωστών δημοτικών τραγουδιών με το κλαρίνο. Απαραίτητο συστατικό της τελετής αποφοίτησης ήταν και το ποίημα του κ. Ασλανίδη, εξαιρετικά αφιερωμένο στους μαθητές που αποφοιτούσαν και εμπνευσμένο από σχολικές τους στιγμές που παρουσιάζονταν με έξυπνα χιουμοριστικό τρόπο. Στη συνέχεια, ο κ. Κοντοβράκης, Λυκειάρχης του σχολείου, ανέβηκε στο βήμα, για να απευθύνει λόγια εκ καρδίας στους μαθητές, συμβουλεύοντάς τους να γράφουν στην άμμο ό,τι θέλουν να σβηστεί και στην πέτρα ό,τι θέλουν να διατηρηθεί.

     Ο λόγος του κ. Μπούρα, εμπνευσμένος από το εγχείρημα των αδερφών Ράιτ, που κατάφεραν το μέχρι τότε ακατόρθωτο, να πραγματοποιήσουν κάποια δευτερόλεπτα επιτυχούς πτήσης, συνεπήρε τους μαθητές και όσους παρευρίσκονταν. Το μήνυμα αυτής της άκρως διδακτικής ιστορίας ήταν να αναζητούν τα παιδιά στη ζωή τους ακόμα και αυτό που φαντάζει ανέφικτο και να αγωνίζονται σκληρά για τα όνειρά τους, γιατί η πίστη και η σκληρή δουλειά είναι τα απαραίτητα συστατικά για μια επιτυχία που σε άλλους μπορεί να φαντάζει χιμαιρική. Το όνειρο, όμως, έχει μπει σε τροχιά πραγματοποίησης, από τη στιγμή που κάποιος πιστέψει αληθινά σε αυτό και αγνοήσει τις φωνές που του υποδεικνύουν το αντίθετο. Σε αυτό το συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα, λοιπόν, ο κ. Μπούρας, με μια κίνηση συμβολική, απελευθέρωσε στον ουρανό τα σαράντα ένα μπαλόνια, τα οποία, σε λίγα λεπτά, είχαν πετάξει μακριά.

     Έτσι μακριά ευχόμαστε να «πετάξουν» και οι μαθητές μας, να ταξιδέψουν προς τα όνειρά τους, με «φτερά» τα εφόδια που απέκτησαν στο σχολείο, την αγάπη και τις ευχές όλων μας που θα τους συνοδεύουν σε κάθε τους πτήση…